Tabletop-ontruimingsoefening.

Een fysieke ontruimingsoefening is kostbaar, tijdrovend en niet altijd haalbaar om dit frequent te oefenen in de praktijk. Een tabletop-ontruimingsoefening biedt dan de uitkomst. Zoals het zich al laat raden, is het een ontruimingsoefening die op tafel wordt uitgevoerd. Met behulp van een grote plattegrond oefenen jullie verschillende scenario’s waarin onverwachte elementen zijn verwerkt. Zo heeft jullie BHV-team een goede voorkennis van hoe de ontruiming in de praktijk in z’n werk gaat.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Ontruimingsoefening op locatie.

Hoewel een tabletop-ontruimingsoefening een prima methode is om de BHV-organisatie voor te bereiden, biedt een fysieke ontruimingsoefening het meeste inzicht op het echte werk. Een ontruimingsoefening moet vooraf goed worden uitgewerkt en op de dag zelf worden gecoördineerd. Alleen dan wordt het maximale uit een ontruimingsoefening gehaald. Een ontruimingsoefening op locatie is maatwerk, de prijs wordt vooraf geoffreerd.

Neem hiervoor contact met ons op.

Duur: 1 dag
Locatie: Op de locatie van de opdrachtgever (door heel Nederland en België)
Prijs: o.b.v. offerte

Scenariotraining / Inzetoefeningen.

Een scenario- of inzettraining is bedoeld om opgeleide BHV’ers een goede indruk te geven van de verschillende uitdagingen die je tegenkomt tijdens een calamiteit. Zowel op fysiek, als mentaal en emotioneel vlak. De scenario’s worden volledig aangepast op de specifieke bedrijfsprocessen van jullie organisatie. In ons oefencentrum of op locatie bootsen we gevaarlijke situaties en bedrijfsongevallen levensecht na. Waar nodig maken we gebruik van virtual reality. Zo leert het BHV-team precies hoe te handelen bij de restrisico’s die voor jullie organisatie gelden en hoe om te gaan met stress en paniek die inherent zijn aan een calamiteit.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Safety awareness.

Veel organisaties hebben te maken met specifieke restrisico’s, waardoor gevaarlijke situaties altijd op de loer liggen. Door extra bewustwording te creëren van de specifieke gevaren binnen jullie organisatie, nemen we gezamenlijk het grootste risico weg. Het doel van onze safety-awareness-workshop is een collectieve verantwoordelijkheid te kweken bij alle medewerkers of de BHV-organisatie. Dit is cruciaal voor een veilige werkplek.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

BHV Meeting.

Om de veiligheid op de werkvloer op lange termijn te waarborgen, moet er een paar keer per jaar een BHV-meeting, ofwel een toolboxmeeting, worden georganiseerd. Hierin worden alle aspecten op het gebied van veiligheid besproken met de werknemers binnen jullie organisatie. Een goede BHV-meeting tussen de verschillende lagen van jullie organisatie valt of staat met een goede voorbereiding en uitvoering. Het gevaar dreigt dat de essentie wordt gemist en er oeverloos over de verkeerde onderwerpen wordt gediscussieerd. Om ervoor te zorgen dat de voorbereiding op orde is en de juiste onderwerpen worden aangesneden, kan zo’n toolboxmeeting worden voorbereid en begeleid door onze BHV-opleider.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Snijwonden en beknellingen.

Snijwonden of beknellingen kunnen op elke werkvloer voorkomen. Het is daarom verstandig om hier goed op voorbereid te zijn. In ons oefencentrum in Beverwijk of op locatie spelen we bedrijfsongevallen zo realistisch mogelijk na. We maken daarbij gebruik van LOTUS-slachtoffers met levensechte verwondingen. Zo leren medewerkers hoe zij het slachtoffer kunnen helpen en herkennen zij de gradaties van de verwondingen om de ernst van de situatie in te schatten. De scènes worden afgestemd op de risico’s binnen jullie organisatie of branche.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Omgaan met kleine blusmiddelen.

Met meer dan 55 jaar brandweerervaring weten wij als geen ander dat bij een brand een snelle en correcte respons cruciaal is voor een goede afloop. Een adequate eerste reactie gaat vaak al verloren door de schrik die de enorme hitte en het indrukwekkende effect van een brand veroorzaakt. Door als ‘vuurdoop’ dit te ervaren in een gesloten ruimte, heeft de BHV’er veel meer kans de eerste schrik te overkomen in het geval van een echte brand. De deelnemers leren daarbij om te gaan met kleine blusmiddelen en de directe en indirecte gevaren te herkennen. De medewerkers binnen jullie organisatie zullen nog meer dan voorheen bewust worden van het altijd sluimerende gevaar van het ontstaan van een brand.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Brandpreventie voor de BHV'er

Voorkomen is beter dan verhelpen. Het wordt vaak gezegd, maar zeker in het geval van brand is dit van levensbelang. Een kleine brand kan in no-time ontaarden in een alles verslindende vuurzee. Met alle gezondheids- en verzekeringsrisico’s van dien. Het pand voorzien van de beste apparatuur en blusmaterialen is niet voldoende. Goede brandpreventie begint bij het herkennen van brandgevaren en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierin worden de BHV’ers binnen jullie organisatie getraind tijdens deze brandpreventieworkshop.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Communicatie / portofoongebruik.

Een goede communicatie is essentieel op elk niveau van de organisatie. Zeker bij calamiteiten. Voorkom onnodige risico’s, gevaren en falende ontruimingen door stroeve of zelfs geen communicatie. Ter ondersteuning van het veilig en succesvol opereren tijdens een calamiteit, moeten BHV’ers binnen jullie organisatie weten hoe te communiceren en hoe om te gaan met hun portofoons. Dit is eenvoudig te leren en een effectief middel om escalaties te voorkomen.

Duur: 1 dagdeel
Locatie: Oefencentrum Beverwijk of incompany
Prijs: € 635,00 excl. BTW

Incompany of op oefencentrum?

De workshops en oefeningen vinden plaats in ons oefencentrum in Beverwijk of op locatie (door heel Nederland en België). Het BHV Oefencentrum is centraal gelegen in Noord-Holland en is makkelijk bereikbaar. In ons ruim opgezette oefencentrum worden verschillende scenario’s zo realistisch mogelijk nagebootst. Workshops en oefeningen op locatie worden al vanaf 6 of 8 deelnemers gegeven, dit is afhankelijk van de workshop of oefening.

Maatwerk

We kunnen alle workshops en oefeningen op maat aanbieden, zodat ze aansluiten bij de behoeften en risico’s binnen jullie organisatie.

Direct inschrijven.

Voor alle onze workshops en oefeningen in ons oefencentrum in Beverwijk kunnen deelnemers eenvoudig en snel worden ingeschreven via onze website.

Nu inschrijven

Nooit meer saaie BHV workshops en oefeningen?

Met gezamenlijk meer dan 55 jaar ervaring bij de brandweer, weten wij hoe belangrijk goed opgeleide BHV’ers binnen een organisatie zijn. Wij hebben een passie voor veiligheid en geloven daarbij in de kracht van samenwerken. Onze missie is om samen met de mensen binnen jullie organisatie een continue veilige werkplek te creëren.

We gaan voor een doelgerichte, no-nonsense aanpak waarbij enthousiasme voorop staat. Met ons professionele team bezorgen we de deelnemers van onze workshops en oefeningen een energieke, interactieve dag die volledig draait om het belang van samenwerken en de bewustwording van veiligheid op de werkvloer.

“Tijdens de training hebben we veel geoefend met praktische en reële scenario’s. Dit zorgde voor een goeie dynamiek en een leerzame, leuke les!”

Irene EpeBHV'er - Spectrum Advocaten

“Leidinggeven tijdens calamiteiten is van een totaal andere orde dan in het normale arbeidsproces. De training Ploegleider was echt gericht op snelle en effectieve beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming.”

Adrie SpeklePloegleider BHV - Friesland Campina

“Een goede BHV-organisatie begint met een goed gefundeerd BHV-beleidsplan. Tijdens de cursus Hoofd BHV kregen we de benodigde kennis om dit te kunnen opstellen en handhaven. Een echte eyeopener!”

Nils RingersmaHoofd BHV - Webreact

Een veilige totaaloplossing? Ook dat is mogelijk.